Thursday, April 16, 2009

Sumaiyah dah jalan..

Sumaiyah dah jalan!! Sumaiyah anak yang paling cepat dapat kaki berbanding abang dan kakaknya. Baru 8 bulan setengah dah pandai jalan dan hari ini genap masuk 9 bulan, jalannya dah jauh. Sebelum ini ingatkan naufal yg paling cepat jalan masa umur 9 nak masuk 10 bulan, pastu farhah pandai jalan masa umur 10 masuk 11 bulan. Tapi rupa-rupanya Sumaiyah dah jalan 8 bulan sebelum 9 bulan. Alhamdulillah syukur.
video

8 comments:

Suzi said...

salam izat,
ewah sumaiyah dah dpt kaki...siaplah ummi dia lepas ni hihihi...
anak akak yg paling cepat Isa...mungkin sbb dah ada abg n kakak...motivasi lebih utk cpt jalan hihihi...

Alhamdulillah kat adelaide sekarang ada jemaah masturat dr melbourne. dah dah dekat 2 thn takde jemaah masturat dtg sini...alhamdulillah sgt2...

azharjaafar said...

Alhamdulillah, ank sy Muhammad Mu'az yg cepat berjln. 10bln dah berjln berbanding abg n kaknye.

InsyaAllah cepat sambut takazar. Amin

Ahlia Azhar

izat said...

Kak Suzi,
memang penat skitlah sumaiyah dah dapat kaki. Semua barang2 bahaya kena letak atas, sekarang pergrakk dan lancar, suma brg ats lantai masuk mulut dia dulu..he he.
Isa dah 2 tahun kan.. tu anak ostolia tu kan?
tapi dpt tgk anak berjalan itu lah yg menyentuh hati tuh, rasa sronok sangat. Allah maha Besar.
Ada jemaah masturat dtg.. sambut kak, sambut..inilah masanya utk cuci hati kita, blajar dan blajar lg.. saya nih yg duk sini, ada jemaah dtg pun tk tersambut2 lg.. trk betul.

kak ahlia azhar,
saya dah tgk Mu'az jalan dlm video tuh, baby br pandai jalan memang comel kan? klakar tul tgk Anaz nak tido'..mesti tgh sesi taklim kan?

Anak Pendang Sekeluarga said...

Salam.....malu plak masuk korum nie...hu3

kepada isteri2 pembantu agama Allah swt,,mohon doa buat saya.....ye...bawa jemaah student pergi sabah(15/6/09)

mommyct.com said...

wahhh..cepatnye jalan..
hihik..along terbaca dlm facebook about ur blog...meh le kita link melink...ok?

mommyct.com said...

Lagi satu...ni le pes time ada kawan lama yg ada blog..along jarang log in kat facebook...
Kalu Chot tau mana2 link kenkawan lain bgtau ye...
Still prefer blog compare to facebook.

ahlia cikgu khairul said...

Alhamdulillah.. cepat berjalan.. kitorang x sempat tgk live masa baby.. tau2 dah jalan.. cuma dpt tgk masa dlm perut dulu.. hehehe.. gambar atas tu sumayah di pangkuan abahnya ke? akak pun nak buat blog la pas ni..

izat said...

Kak Nurul,
buat la blog cerita pasal pematang pauh, penanti. boleh la kami tahu khabar kat sana.
Gambar tu mmg le sumaiyah dgn abahnya la, jenjalan kat zoo melaka tu.

Thanks ziarah blog ni..