Sunday, August 9, 2009

Cuti2 Malaysia lagi sekali..


Wahh..baru balik nih..percutian yg menyeronokkan walaupun sibuk H1N1. Sebenarnya kami baru je blk bercuti ke Desaru..Alhamdullillah Allah kasi hadiah yg terduga..tak rancang pun cuti ni, tiba2 je hubby bagitau nak bawak kami bercuti ke Desaru..saya ni pulak apalagi terus agree..almaklumlah rasa cam dah lama tak dok hotel ke resort ke ( saya dah lama nak cuti masak!!!ha ha malas punya pasal ). Malas nak cerita panjang2, kita tgk gambar jelah..satu je nak comment pantainya marvellous..cantik dan anginnya wah..subhanallah, mengasyikkan..Thank you Allah..

Hari pertama sampai.Sibuk menjamu selera makan dalam talam resort. Bawak bekal sikit je..perabih makanan kat rumah tadi..itupun sekali hadap..lapar punya pasal.

Ni tgh tgk2 tpt menarik sekitar resort..Naufal: Adik nanti kita mandi laut nak tak? Farhah: Tak mau lah kita gi mandi pool je lah..Mama: mama pun nak mandi pool ugak..he he he.

Ni masa cari2 makan kat Bandar Penawar (kes tak cukup bekal..muahaha ). Agaknya replika siput ni kalau boleh pikir mesti dia berkata2 dlm hatinya: "Koranglah org pertama ambik gambar ngan aku." Ha ha ha, terjakun plak tgk siput besar ni.

Hari kedua: tak mandi lagi trs nak g breakfast.."ala mama, nanti nak terus mandi kolam.." Bolehka?

Yg ni dah tak leh tunggu, lapor dah perut nih..

Buffetlah..apa lagi..kena isi tank susu sumaiyah.

Sumaiyah 1st time at beach... Sronok dia main pasir..

Tu dia naufal, main air kat pantai sampai terangkat seluar..anyway we had a very great time..Alhamdullillah..

Haaa, habis comot kaki anak aku main pasir pantai..Sumaiyah enjoy main pasir.

Pool tu kami punya hari ni, dah nak tghr, org tak ramai, jadi dgn tak malunya masuk sekali..teman kan sumaiyah mandi sebenarnya..( alasan lah tu ).

Yeay..at last kakak ngan abg tido ( kes berendam dlm kolam dr pg sampai tghr lah ni,kepenatan )..lehlah konker tilam besar ni...Sumaiyah tu nampak je kecil tapi memanjat tilam tinggi siap lari2 atas tilam tu selamba je..mama ngan abahnya lah terjerit2..dia punya suka ingat kita main2..

Alhamdullillah, kali ni percutian relaks, dan kami enjoy. Akhir kata, pesanan ringkas utk abg ziarah 76 kita..

"Abg ziarah76, len kali lehlah ajak kami jenjalan lagi cuti2 Malaysia ye..Insya Allah..:)"

p.s: Baru2 nih dok tukar layout blog je..( yg rajin tukarkan hubby sayalah..saya ni malas nak godek2..adalah dalam sekali je ), abihtu barulah perasan ada kawan2 yg dulu ada dlm bloglist, bila dah tukar layout dah hilang pulak..mintak maaf ye kawan2, ni dlm proses nak finalise layout n kena add in blk blog kawan2 yg hilang..ishh patutlah nampak cam sikit je list nya..macam ada blog yg saya tak singgah je..

12 comments:

Ummi-Izah said...

assalamualaikum izat..


alhamdulillah dpt pergi bercuti...teringat kenangan saya dan keluarga bercuti ke Cherating dlm 2-3 bulan lepas..

sekarang ni takut benar nak bawa anak-anak berjalan gara-gara H1N1..ni kes iman tak kuat..percaya asbab lain yg bawa penyakit...

terbaca entry nikah adik ipar..izat ader abg ipar di jln kebun..sapa yer..saya dulu duk jln kebun..kenal juga beberapa orang karkunah sana..

izat said...

Salam Ummi-Izah, dulu abg ipar duk sana. Lama lah gak. Sekarang dah pindah kat mana ntah tptnya..lupalah pulak. Namanya Vasnizam. Kenal tak?

Ya, kami pergi gak bercuti sbb yg beri penyakit Allah s.w.t., yg menyembuhkan Allah jua..kami byk doa..yelah walau kat mana pun kita, kalau Allah nak kasi penyakit tersebut kita kena gak kan? Insya Allah tak de apa2.

Pencil case punya tempahan hari tu dah siap? Dah lama tak menyinggah blog umi-izah ni..

izat said...

Salam ummi-izah..alamak tersilaplah, confuse skit..abg ipar memang duduk jalan kebun sekarang ni. Dulu dia duk tpt lain.Dia baru pindah Jalan Kebun dlm awal thn nih.. Tulah, keluarga blh suami ramai benor, sampai terlupa nama tptnya..sorry ye..

umi-ali said...

Aslm, suka tgk bdk2 tu happy... anak2 akak pun suka bkelah, tp la ni dah jrg2 dapat sbb umiabah dah tua hehe...depa pun dah besor2, kena jg aurat.Klu yg kakak yg nak kawin tu kemain lagi kalau jumpa air, dgn purdah2 dicelupnya... adegan yg tak sanggup dilihat... siaple abg dia kena lyn sok... Wey, patutle asik bertukar rupa je blog kamu, ada tukang renovate rupanye...

izat said...

Salam kak umi ali,
Laa iye ke ngan purdah2..memang tak sanggup nak dilihat. Lain kali kalau kitaorg berkelah kalau nampak ada org berpurdah masuk air sekali haa dah taulah tu anak siapa...ha ha..
A ahh..tukang renovate ni mmg suka touch up blog kita ni, cam2 dia nak ltk..he he..

Anak Pendang Sekeluarga said...

Salam,apa khabar,saya dah kembali ke blog,minta maaf menyepi lama,lama saya tak tulis di ruang komen ini.hu3o...terima kasih...

Suzi said...

salam izat...amboi pergi bercuti ye...Allah dah bagi ganjaran dunia..hihihi. seronok nampak anak2 izat. anak2 akak pn suka pantai tapi akak tak berapa suka...panasnya semacam...
akak pun dah lama tak pergi cuti2 yg memang betul2 blh bersantai, kat sini kalau pergi bercuti pun kena masak juga...

Ahliahnizam said...

Amboiii .. seronoknye anak-anak. Ngan mak budak pon, kompom syok sokmo, akekekekeke ;)

izat said...

Assalamualaikum kak suzi,
bercuti lah kak suzi, release tension tgk keindahan alam yg dicipta Allah s.w.t. Alhamdullillah Allah kasi seronok, masih teringat2 lagi angin kat tepi pantai desaru tu, best kak suzi, tak panas, sejuk je. Sumaiyah sampai tido kat tepi pantai. Cakap kat hubby ltk buaian kat pondok nih, sure sampai ptg baby tido..he he..
Kak suzi terror masak, rajin lak tu, kalau saya byk malas dr rajin..bila nak jadi cam kak suzi, tak tau lah..huaaa

izat said...

Assalamualaikum ahlianizam,

Alhamdullillah Allah kasi peluang berseronok..dpt msk kolam tu masa org tak de..he he..kebetulan lah plak tak ramai org. H1N1 kot..he he

izat said...

Assalamualaikum anak pendang, dah blk 40 h ke dik..
Azam apa lps nih?

Suzi said...

salam izat...selamat menyambut ramadhan...moga2 iman dan amal kita makin meningkat...